ΠΤΗΣΗ ΝΟΗΤΗ

Ελάτε να κάνουμε μια πτήση νοητή στον πιο κοντινό μας προορισμό, τον εαυτό μας …….. Ελάτε να φωτίσουμε το βλέμμα μας με τη ματιά των άλλων .....

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΕΒΡΟΥ, Greece

Δε θα γράψω για το τι είμαι ... αλλά για το τι θα' θελα να είμαι! Ένα θαλασσοπούλι γεννημένο να' ναι ελεύθερο για πάντα! Πέταγμα και θάλασσα μαζί, φτερά και αρμύρα, απεραντοσύνη και βυθός. Μαγεία και λαχτάρα ……

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2006

ΓΥΝΑΙΚΑ

Επιλέγω να μιλήσω για τη γυναίκα από μια άλλη σκοπιά. Μια άλλη ματιά. Επιλέγω να δω τη γυναίκα έτσι όπως εμφανώς είναι σήμερα, αλλά και έτσι όπως πάντα ήταν, ακόμα και αν το γνώριζε μόνο η ίδια. Επιλέγω σήμερα να σηκώσω τα μάτια απέναντι σε κάθε γυναίκα και να της χαρίσω το πιο λαμπρό χαμόγελο που της αξίζει. Επιλέγω να την διαβεβαιώσω ότι όλες μας νιώθουμε περήφανες που είμαστε γυναίκες γιατί όλες, πάνω από όλα, λατρεύουμε τη γυναικεία μας φύση. Αυτό το περίπλοκο και μυστηριακό δημιούργημα που κρύβουμε κάτω από λίγες σταγόνες σαγηνευτικό άρωμα και μια κρυφή σκέψη, πως πάντα και κάθε στιγμή είμαστε απλά … μοναδικές!

«Γυναίκα», ανοίγω το γλωσσικό βιβλίο του Βασίλη Κυριακίδη, Καθηγητή και Συγγραφέα, και κρατώ ως οδηγό το λήμμα «Γυναίκα». Ένας μεγάλος κατάλογος από επίθετα το χαρακτηρίζουν. Επιλέγω τα πιο αντιπροσωπευτικά και δίνω τη δική μου ερμηνεία, επεκτείνω την έννοιά τους και την προσαρμόζω σε αυτό που είναι η γυναίκα πίσω από τις λέξεις, πίσω από τα επίθετα και τους προσδιορισμούς.

ΓΥΝΑΙΚΑ :

ΑΓΕΡΩΧΗ : Γιατί ποτέ ο χρόνος δε λειτούργησε αρνητικά στην ψυχική της δύναμη.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ : Γιατί το «εγώ» της είναι αυτό που κρατά ψηλά του στόχους της μέχρι την πραγμάτωσή τους.

ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΗ : Γιατί μέσα της υπάρχει πάντα μια αστείρευτη πηγή ερωτισμού αρκεί να την προκαλέσουν να τον εκδηλώσει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ : Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαμογελά πραγματικά μέσα της.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ : Γιατί το να δημιουργείς ποτέ δεν αποτέλεσε συμβιβασμό.

ΑΤΙΘΑΣΗ : Γιατί πάντα μέσα της υπάρχει και ενεργεί το ατίθασο κοριτσάκι των παιδικών χρόνων, εκείνο με τα γρατσουνισμένα γόνατα και τη γροθιά σφιγμένη κάτω από τα ψεύτικα μπιχλιμπίδια.

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ : Γιατί η γυναίκα δεν έχει ανάγκη από φτιασίδια. Η γυναικεία φύση της και μόνο αρκεί.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ : Γιατί ξέρει ότι η δύναμη της ψυχής είναι ένα μοναδικό, δικό της προνόμιο που δε θέλει εξάσκηση για να το αποκτήσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ : Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να είναι και να λειτουργεί ως γ υ ν α ι κ ά.

ΕΞΥΠΝΗ : Γιατί το να είσαι έξυπνος είναι ευστροφία.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ : Γιατί ξέρει να επιλέγει τη ζωή της όσο αργά και αν είναι, σε ότι περιορισμούς και αν υπόκειται, ότι εμπόδια και αν την κάνουν να αργοπορεί.

ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ : Γιατί απλά το να τη θέλουν είναι ικανοποίηση και πρόκληση να συνεχίσει να ζει ευτυχισμένη.

ΕΥΑΛΩΤΗ : Γιατί αυτό που θέλει η καρδιά το αναζητά απεγνωσμένα όταν της το στερούν.

ΕΥΣΥΓΚΙΝΗΤΗ : Γιατί η ευαισθησία πρέπει να εκφράζεται για να μαλακώνει τα αισθήματα, την καρδιά, την έκφραση του προσώπου.

ΖΩΝΤΑΝΗ : Γιατί η εσωτερική της ενέργεια είναι η μόνη που γυρνά τον κύκλο της ζωής της, αυτόν που την ενώνει με τη χαρά και την εσωτερική ικανοποίηση.

ΘΑΡΡΑΛΕΑ : Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να επιβιώσει κανείς όταν του λένε ότι είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας νέας ζωής.

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ : Γιατί μόνο έτσι μπορεί να διδάξει στον κόσμο της πως να ζει πραγματικά.

ΜΟΙΡΑΙΑ : Γιατί μέσα της πάντα υπάρχουν μύθοι και ιστορίες που πρωταγωνιστεί και την τοποθετούν στο κέντρο της προσοχής του κόσμου, της παρέας, του συντρόφου της.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ : Γιατί ποτέ κανείς δε μπόρεσε να καταλάβει τον τρόπο σκέψης της.

ΟΜΟΡΦΗ : « Γιατί απλά δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες, παρά μόνο τεμπέλες», Estee Lauder

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ : Γιατί ποτέ δεν αφήνεται να αποκαλυφθεί ολοκληρωτικά και σε κανέναν.

ΤΟΛΜΗΡΗ : Γιατί μόνο έτσι μπορεί μια μέρα να πει ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να ζει ευτυχισμένη.

ΦΛΥΑΡΗ : Γιατί απλά το να μιλάς είναι θεραπεία, είναι παρηγοριά, είναι εμπειρίες ζωής και ανταλλαγή βιωμάτων. Γιατί είναι και αυτός ένας τρόπος να εξελιχθείς, να προβληματιστείς και να αλλάξεις.

ΓΥΝΑΙΚΑ….

ΜΟΝΑΔΙΚΗ : Γιατί έτσι απλά και μόνο θα μπορούσε να είναι!